Tuesday, 11 October 2011

BMS..apakah???

Sempena hari kedua posting kat HTAR..tbe2 rse teringat isu BMS mse kteorg posting kat HKB (hospital kota baru)..rmai yang selalu bertanya terutamanya doktor pakar..BMS tue ape??Rmai yang ckp basic science la..biomedicine la..kire ok lagi la but the worst word yang penah kiteorg pnh dengar bila dorg ckp BMS same dgn Radicare..trus moral down..then,dorg tnya lagi ,'why are u posting here'..rse sedih je mcm di pulaukan...

for those yang xtahu bms tue ape biar la sya nyatakan di sini... BMS is Bachelor Medical Science..dlm bahasa malaysia ijazah sarjana muda sains perubatan..kteorg belajar same je dgn bdk2 medic cuma de some subjek je yang xsame mcm phamarcology, biochemistry n microbiology..bkn nye xbalajar langsung cume blajar basic je la..cume x detail je..

walaupun sya dah smbung blajar tuk course medic, sya ttp xpnh lupe yang saya adalah EX-BMS..coz di sebabkan BMS la sya x blur bila posting kat HTAR..banyak membantu especially history taking and physical examination..bkn ape pn sbb sesetengah..bkn sumer yer..bila dh sambung medic dorg dh mcm lupe diri yang dorg pn EX-BMS..siap kutuk2 bdk BMS..hellllooooo...u also EX-BMS..so xpyh la blagak sgt..korang lagi tunggang langgang..sodar la diri tue..(aduh dh terngumpat plak)..

ape2 pn thanks to lecturer yang ajar kiteorang mse kat BMS..kenangan bersama BMS ttp di hati..



sekian dari syuhada rahman a.k.a. jendela hati

No comments:

Post a Comment