Monday, 7 January 2013

Cendol Bakar mmg terbaik!!

Salam semua yg sudi singgah ke blog yg xseberapa nie..terasa teruja nak update pasal CENDOL BAKAR!!!Sebelum ni sana sini heboh pasal cendol bakar nie...tapi aku xpernah ambik kisah..sbb cendol bkn peberet pn..kebetulan aku pegi kenduri kawen kwn adik aku di sekichan dan lalu di Ijok..lalu terjumpe la kedai cendol bakar..apa lg kami mengambil kesempatan ini untuk mencuba cendol bakar yg selalu di perkatakan nie..(ayat mmg skeemmmaa!!!!)


\

Ramai yang selalu bertanya 'Cendol nie bakar ker??' hahaha menurut kata owner..Bakar tu sempena name atuknye dan gula merah yg terdapat dlm cendol tue yg di bakar..mmg terbaik la..meleleh air liur wa ckp lu..ok2 xde la overmcm tue kn..






































nie la ownernye..sape sangka owner seorang wanita yg berusia 24 tahun..lagi mudo pado kawe nie..dh boleh terkenal mcm nie..jeles nyerr!! Wa kasi tabik spring skit la pada lu..wa yg dh tua nie masih merangkak2 nk belajar..sedih betoi la..

mula2 ingat nak makan la kat situ je..boleh refill katakan..haha..perasaan tamak timbul dalam diri..tapi tgk la..beribu-riban org..xsanggup nak beratur semata2 untuk cendol..bukan peberet pn ..


xsanggup nak beratur..panjang giler!!




fikir2..'jom ar kiter beli drive thru je..sekali amik kooo..tgk bape pnjgnye keta yg beratur di drive thru..oleh kerana perasaan ingin cuba yang membuak2..kami pun decide 'kite beli drive thru je..at least dok dlm keta..xla pnt nk berdirikan..dasar pemalas..




terdapat pelbagai pilihan dengan harga yang murah..sangat2 berbaloi..like..like..like..

 

setelah sejam kami beratur..akhirnya dapatla kami cendol bakar yang di tunggu2 nie..mmg terbaik la rasanya..bagi aku rasa gula merah tue yang membuatkan cendol nie sedap dari yang lain..masa minum tue..terasa keranggupan gula merah tue..yummm..yummm macam nak mkn 100 kali..hehehe over ko jah!!! Pada sesiapa yang belum cuba..sila lah cuba..lidah lain2..kalu xsedap jgn salah kan aku..hehehe