Sunday, 26 May 2013

Demi masa..

Salam semua...
Setelah berbulan xmenulis..hari ni terlintas untuk menulis kerana telah berjaya mencari
aplikasi untuk menulis blog mengunakkan tablet..
Harap2 dengan adenye aplikasi nie, bolehla menulis untuk berkongsi pengalaman dan pendapat sesama kite..
Yaaa tajuk hari ini adalah 'Demi masa'..

Pejam celik..dah masuk pertengahan tahun 2013..terlalu pantas dan cepat, tanpa di sedari..
Dalam tak sedar saya sudah selesai 10 posting untuk year 4 nie (termasuk short posting)

1-paediatric (done)
2-Ong (done)
3-orthopaedic (done)
4- emergency (done)
5- psychiatric (done)
6- primary care (done)
7- community medicine (done)
8- urban health (done)
9- ENT (done)
10- Ophtalmology (done)

Tinggal 2 posting je lg..
1-medicine
2-surgery

Then, in sha allah i'll go to FINAL YEAR :-)










Yang benar,
Syuhada Rahman a.k.a Jendela hati~

Monday, 7 January 2013

Cendol Bakar mmg terbaik!!

Salam semua yg sudi singgah ke blog yg xseberapa nie..terasa teruja nak update pasal CENDOL BAKAR!!!Sebelum ni sana sini heboh pasal cendol bakar nie...tapi aku xpernah ambik kisah..sbb cendol bkn peberet pn..kebetulan aku pegi kenduri kawen kwn adik aku di sekichan dan lalu di Ijok..lalu terjumpe la kedai cendol bakar..apa lg kami mengambil kesempatan ini untuk mencuba cendol bakar yg selalu di perkatakan nie..(ayat mmg skeemmmaa!!!!)


\

Ramai yang selalu bertanya 'Cendol nie bakar ker??' hahaha menurut kata owner..Bakar tu sempena name atuknye dan gula merah yg terdapat dlm cendol tue yg di bakar..mmg terbaik la..meleleh air liur wa ckp lu..ok2 xde la overmcm tue kn..






































nie la ownernye..sape sangka owner seorang wanita yg berusia 24 tahun..lagi mudo pado kawe nie..dh boleh terkenal mcm nie..jeles nyerr!! Wa kasi tabik spring skit la pada lu..wa yg dh tua nie masih merangkak2 nk belajar..sedih betoi la..

mula2 ingat nak makan la kat situ je..boleh refill katakan..haha..perasaan tamak timbul dalam diri..tapi tgk la..beribu-riban org..xsanggup nak beratur semata2 untuk cendol..bukan peberet pn ..


xsanggup nak beratur..panjang giler!!




fikir2..'jom ar kiter beli drive thru je..sekali amik kooo..tgk bape pnjgnye keta yg beratur di drive thru..oleh kerana perasaan ingin cuba yang membuak2..kami pun decide 'kite beli drive thru je..at least dok dlm keta..xla pnt nk berdirikan..dasar pemalas..




terdapat pelbagai pilihan dengan harga yang murah..sangat2 berbaloi..like..like..like..

 

setelah sejam kami beratur..akhirnya dapatla kami cendol bakar yang di tunggu2 nie..mmg terbaik la rasanya..bagi aku rasa gula merah tue yang membuatkan cendol nie sedap dari yang lain..masa minum tue..terasa keranggupan gula merah tue..yummm..yummm macam nak mkn 100 kali..hehehe over ko jah!!! Pada sesiapa yang belum cuba..sila lah cuba..lidah lain2..kalu xsedap jgn salah kan aku..hehehe

Tuesday, 27 November 2012

SAVE GAZA

salam..harap masih belum terlambat untuk update entry pasal Gaza..kesibukkan menghalang untuk meng'udapte' bout Gaza..sana sini kite dgr pasal serangan israel ke atas palestin..ramai insan yang xberdosa yg terbunuh..terutamanya kanak2 dan kaum perempuan..kenapa 10 hari, baru genjatan senjata di persetujui..kan lagi bagus kalau tiada peperangan..

Apa tindakan kita sebagai seorang muslim..adakah dgn tindakan kita meng 'boikot' mcd kite dh berjaya membuatkan israel berhenti untuk menindas rakyat palestin..tidak sama sekaliiiii...!!! setiap org ade pndgan sendiri namun saya xpernah setuju boikot mcd adalah jln yg terbaik..kita menghina org yg mkn di mcd..seolah2 mkn drh daging sendiri tapi mcm mna pula dgn org yg kerja di mcd..apa pula pndgan org terhadap mereka..sedangkan mereka hnya mencari nafkah yg halal untuk membesarkan anak2 dan keluarga mereka...sy juga pernah kerja part time di mcd..adakah sy juga menghina agama saya sendiri..sdgkan saya hanya mencari wang yg halal untuk meringankan ibu bapa saya...bila israel myerang palestin kita bersungguh2 menghina org yg mkn mcd..apabila peperangan tamat..kita lah regular customer..jgn sempitkan minda...senjata yang paling berharga adalah DOA..walaupun kita xboleh membantu tpi kita berdoa semoga Allah membantu sedara-sedari kita disana..sy mendoakan bumi palestin bebas...Amin~

Sunday, 21 October 2012

my wishlist...


He: what u want for our anniversary??
Me: This is my LIST...hehehe

kamera nikon yg berwarna pink~

Mac book berwarna pink


Galaxy note pink~

sebuah kereta mini cooper yg berwarna pink


set dapur yg berwarna pink~

Hiasan ruang tamu yg berwarna pink~

satu set bilik tidur yg berwarna pink~

Hadiah yg paling melampau..sebuah rumah berwarna pink..hahaha~
Then, this is his reaction......!!!

                              

                                 


Hahaha..lain kali jgn tanya...


sekian dari:
Syuhada Rahman a.k.a Jendela hati~




Thursday, 27 September 2012

His birthday~

Salam..Alhamdullilah masih berpeluang untuk meng 'upadate' blog..hahaha benda dh berabad baru nak update..biasa mcm tue la..bila free baru la nk update..Tanggal 14/9..itu la my love birthday..So sambut secara sederhana..bersederhana tuekan lebih baik dari membazir..hehe..jom nyanyi..'Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu'..nyanyi skit2 dah..nnt ribut taufan plak..

Di sebabkan kami berdua xbape minat dgn kek2 n xsuke bnda manis2 nie..so aku beli la cup cake nie sbgai penyeri..sbb cup cake nie xla banyak sangat mcm kek 1 kilo tue kan..kek yang hanya boleh makan pn kek secret recepi je..(ecehhhh test org kaya la tuew..haha)

Cup cake dr Sunway piramid..Harganye biarlah rahsia..hehehe~

So kami decide tuk celebrate di kafe nie..plan macam2 tempat tapi ade hal yg xdapat di elakkan..so ini la tmptnye..plg dekat, murah dan simple..

Hahhh ade no phone lg tue..call la kalu nk booking..kalu weekend tempat nie mmg penuh..kalu bln puasa lagi la harapan nk dapat tempat kalu xbooking..


Tgk kafe nie di rasmikan oleh Dato' tue..kalu nk bawak family makan2 kat sini mmg tmpt yang sesuai...
Cube teka nie ape..first2 ingatkan otak2..rupenye ikan kembung bakar..beriya2 aku amik banyak..Last2 xabis..hahaha

this for steamboat~

wowww..nie la peveret kami..sedappppnyyee~



terdapat gak pencuci mulut..sedap ooo~
Banyak lagi makanan sbnrnye..semua jenis makanan ade..boleh makan sampai pengsan..dah pengsan bgn sambung balik mkn pn boleh..dh kata mkn sampai kenyang..~


Present for him..Setakat nie, ini je la mampu..nnt dh keje boleh la beli yg lg mahal..hehe
Happy birthday syg~


Sweets 26 ~


p/s :

1) Happy birthday my love
2) semakin hari umur kita makin berkurangan, bknnya bertambah..semoga hari2 yg di lalui lbh bermakna

Sekian Dari:
Syuhada Rahman a.k.a Jendela hati~

Sunday, 2 September 2012

Her Pre-Wedding picnic style~

Salam semua..di kesibukkan org menyambut kemerdekaan, kami sibut shoot bakal pengantin yg akan berkahwin xlama lagi..harap2 semua bejalan lancar..mcm2 tema nk pilih mse pre wedding nie..last2 picnic style jugak yg di pilih..kalu ikut aku, lbh menarik tema 'Back to school'..tp tuan pnya badan xmau..nk wat mcm mna..gmbr semua cantik2..Jeles Makkkkk....!! Jom layan...




























credit to him coz make dis pic so beautiful..
Dan xkan terlepas gambar penyibukkan aku yang menjadi prop woman..lotihhh oiii..

p/s: 

1) Gambar yang xedit langsung..kalu dh edit lg cantik...
2) Xdapat masukkan semua gambar n Konpius nak pilih bnyk sangat..
3) Xlupa nak ucap selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 55, walaupun xbest sambut merdeka tahun nie sbb hari kemerdekaan telah di politikkan (sempat lg)

Sekian Dari:
Syuhada Rahman a.k.a Jendela Hati~