Tuesday, 24 April 2012

Please Aku bukan artis~


Aduh ada org bergosip tentang aku..aku bukannya artis nak gosip2 tentang aku..Nak kata pernah jadi pelakon dan penyanyi x tak la pulak..Jadi model sambilan lagi jauh sekali..Blogger terkenal mmg tak la..kalau ada org baca pun secara xsengaja..Tapi kenape bergosip tentang aku..hehehe itu mengumpat la sue oiii bkn nya bergosip..perasan betul!!!hahaha

Semalam adalah hamba Allah nie bagitahu aku yg ada org cakap2 tentang aku..Dorg cakap aku mempunyai anak kembar..dan xboleh blah tue cakap umur aku 34 tahun..aku ulang sekali lagi 34 tahun..mula2 mmg aku gelak tapi bila pikir balik rase mcm nk lempang org tue laju2 sampai dia hilang selera makan selama setahun..Nape aku nmpk tua sgt ker??? Abg aku yg sulung pn baru 32 tahun masakan aku yg anak kelima nie 34 tahun..Tension mak~ First time org ckp umur aku 34 tahun..sblm nie sumer ckp 18 tahun..hahaha

mungkin gambar nie yg menimbulkan kotroversi..bajet artis gitu..hahaha

si comel kembar nie la dorg ckp anak aku..tau la dorg comel mcm aku..hihi~
Yes!! dorg mmg anak aku..anak sedara pn macam anak sendiri jugakkan..Nasib aku perempuan kalau lelaki aku mmg boleh jadi wali dorg tau..Indahnya kalau dorg nie mmg anak kandung aku..aku sanggup belanja semua pesakit kat hospital tue makan KFC..tanda kesyukuran..hahaha..sape xsonok kalu dpt anak kembar..insan terpilih je tau yg ade rezeki nie...

Dulu aku pernah berniat nak jaga dorg sampai besar..pernah aku tanya kakak ipar aku (bini abg aku)..

Aku: akak..akak kan anak ramai..pernah tak rase nak bagi anak kembar akak kat org
Akak ipar aku: Mmg xla..Akak susah dan hidup kebuluran pn akak xkan kasi anak2 akak kat org..
Aku: hehehe..(dlm hati damn..baru nk amik si kembar jadi anak angkat..giler aku nie!!)

Pernah gak aku mimpi aku culik anak sedara sendiri..sbb aku rindu sgt kat dorg..nasib abg aku tak tahu niat aku..Kalau tak mesti aku kena tendangan maut, boleh lumpuh separuh badan..hahahaha

Guys, why dont u ask me about me than u ask others..They dont know about me..Come here, ask me, i tell u about me from A to Z..i know who spread rumours!!(aku kalau marah..nak ckp omputih aje..!!!padahal berterabur)


Sekian Dari:
Syuhada Rahman a.k.a Jendela hati~

p/s
1- Takkan 34 tahun masih xabis belajar lagi..nie baru panggil belajar sampai mati..kalu aku 34 tahun anak mesti dah lima orang..hahaha
2- Nak g giant jap nak pegi beli Safi Rania..anti penuaan..lepas nie terus org ckp umur 12 tahun..haha
3- Habisla aku..kalau abg aku baca blog aku..kantoi la aku nak culik anak dia..

Monday, 23 April 2012

YOU FAIL!!!

Ramai yg fail!! Hahaha jgn salah faham result exam belum keluar lagi..dan yg penting aku berharap tiada perkataan FAIL dlm hidup aku..aku ingin berkongsi sikit pasal dua kisah yg sgt berbeza dan sangat berkaitan dgn gagal dan kegagalan nie..oleh kerana spnjg minggu nie topic hangat adalah FAIL!!

SUATU KETIKA DULU

Sebelum masuk clinical year dulu..maksudnya blajar teori la..suasana masa nak amik result exam sangat berbeza tapi  yg sama jantung tetap berdegup kencang dupdapdupdap (eh bkn bunyi sbnr lapdap lapdap ker??lantok ler..!) tapi soalannyer berbeza..masa dulu pegi exam department beratur pnjg2 sampai rase nak bertumbuk dgn org yg potong Q..dtg awal2 pagi takut sesak n org exam department pun print result..tretttttt treettt (bunyi printer old skool) kuar la result..

kawan yg dh amik tunggu kat luar..pastu masing2 sorok result kat blkg badan..soklan biasa yg di tanya 'Macam mana ko dapat DEAN LIST(anugerah dekan) X?? Mase tue kalau semua geng dapat dean list..melompat2 macam org kena histeria la..yeah..yeahh.. kita semua dapat Dean List..!!!Mana tak nyer, dah baca buku sampai lebam biji mata..segala jenis nescafe dh minum bagi mata jgn tertutup di malam exam..Tapi yg xbestnye kalau antara geng2 tue kita je xdpt Dean List mula la, rase mcm nak hentak kepala di dinding..padahal beza pointer 0.05 jer..rase malu mcm gagal semua subjek mase SPM..

suatu ketika dulu~ Malunye tgk muke sendiri..sgt comot..!!





SKRG 'CLINICAL YEAR'


Suasana skrg lagi berbeza daripada dulu..perasaan tetap sama tapi jantung berdegup lebih kencang.. nak amik Result tak payah dah nak beratur panjang2..xpayah dah dtg pagi2..result tampal je dkt Fakulti..sebelum result keluar je..mula la dgr mcm2 rumous..Bila result keluar, soklan nyer dah xsame mcm dulu..soklan nye 'Macam mana ko FAIL ker??' Dah xde soklan ko dpt dean list bagai..lulus pun dah kira satu rahmat besar..nama xsenarai dalam fail pn dah boleh melompat setinggi langit..sblm result keluar pun dean dah buat perjumpaan..bincang tentang ramai yang gagal..mau pening kepala aku..Dari awal meeting sampai habis asyik dgr perkataan FAIL...FAIL..FAIL..REPEAT..hampir jadi schizophenia aku..

sedey~

Itu la perbezaan dulu dan skrg..hidup nie makin lama makin susah..Harap2 la semua nye akan berjalan lancar..For my junior..kalau ada yang terbaca my blog..bersedia lah dari segi mental dan physical..Honestly I tell, clinical year sometime more depend on your luck than ur effort..But practice make ur perfect..Dont give up!!

p/s
1-masih berdebar2 menanti result yg akan keluar minggu nie..
2- Rindu suatu ketika dulu~

Sunday, 22 April 2012

Born to serve community~

Yess!! I was born to serve community...Fuhhh tgk tajuk ayat power!! Hehehe padahal slogan MSC (medical science club)..saje pinjam ayat..Boleh X??..xboleh nk jugak..hahaha..Sbnrnye banyak benda yg aku nak citer tapi xtahu la..kemalasan berganda2 sejak posting Paed (wad kanak-kanak) nie..bukan takat malas nak tulis blog..segala segi semuanya malas..Hari ini aku telah pergi berkhidmat untuk negara..Jom la tgk apa yg kita org buat hari ini di Desa satu apartment, Kepong..PROGRAM PEMERIKSAAN KESIHATAN SECARA PERCUMA...

Take picture with our organizer..yg memakai tudung pink..My friendly junior~
Tgh menanti org awam untuk di periksa, masih awal..ramai yg xdtg lagi...
My friend aishah and rashidi..tgh asyik melayan..

 
My Boss..take blood pressure..serius betul muka, boleh darah tinggi akak tue ~
This two person give consultation~

Nie cikita tgh mengorek rahsia org.. hahaha
 (peliknye nama..hahaha semua org akan cakap benda yg sama bila dgr nama dia)

They are my junior..Hihi when they ask me, akak how year 3..then i answer 'clinical year  is totally difference with  theory ' every posting..there are many student fail..so be prepare mental n physical ' many practice make ur perfect'..hahahaha they so worried..sorry dear.. I'm not make u down but i tell the truth..hehehe



Finally...Our team~ Thanx to semua penduduk apartment desa satu kerana memberi kerjasama yg baik..
p/s
1- harap dapat berkhidmat lagi di masa akan datang
2- Nak sambung wat kerja yg tertangguh2..

Sekian Dari:
Syuhada Rahman a.k.a Jendela hati~