Monday, 23 April 2012

YOU FAIL!!!

Ramai yg fail!! Hahaha jgn salah faham result exam belum keluar lagi..dan yg penting aku berharap tiada perkataan FAIL dlm hidup aku..aku ingin berkongsi sikit pasal dua kisah yg sgt berbeza dan sangat berkaitan dgn gagal dan kegagalan nie..oleh kerana spnjg minggu nie topic hangat adalah FAIL!!

SUATU KETIKA DULU

Sebelum masuk clinical year dulu..maksudnya blajar teori la..suasana masa nak amik result exam sangat berbeza tapi  yg sama jantung tetap berdegup kencang dupdapdupdap (eh bkn bunyi sbnr lapdap lapdap ker??lantok ler..!) tapi soalannyer berbeza..masa dulu pegi exam department beratur pnjg2 sampai rase nak bertumbuk dgn org yg potong Q..dtg awal2 pagi takut sesak n org exam department pun print result..tretttttt treettt (bunyi printer old skool) kuar la result..

kawan yg dh amik tunggu kat luar..pastu masing2 sorok result kat blkg badan..soklan biasa yg di tanya 'Macam mana ko dapat DEAN LIST(anugerah dekan) X?? Mase tue kalau semua geng dapat dean list..melompat2 macam org kena histeria la..yeah..yeahh.. kita semua dapat Dean List..!!!Mana tak nyer, dah baca buku sampai lebam biji mata..segala jenis nescafe dh minum bagi mata jgn tertutup di malam exam..Tapi yg xbestnye kalau antara geng2 tue kita je xdpt Dean List mula la, rase mcm nak hentak kepala di dinding..padahal beza pointer 0.05 jer..rase malu mcm gagal semua subjek mase SPM..

suatu ketika dulu~ Malunye tgk muke sendiri..sgt comot..!!





SKRG 'CLINICAL YEAR'


Suasana skrg lagi berbeza daripada dulu..perasaan tetap sama tapi jantung berdegup lebih kencang.. nak amik Result tak payah dah nak beratur panjang2..xpayah dah dtg pagi2..result tampal je dkt Fakulti..sebelum result keluar je..mula la dgr mcm2 rumous..Bila result keluar, soklan nyer dah xsame mcm dulu..soklan nye 'Macam mana ko FAIL ker??' Dah xde soklan ko dpt dean list bagai..lulus pun dah kira satu rahmat besar..nama xsenarai dalam fail pn dah boleh melompat setinggi langit..sblm result keluar pun dean dah buat perjumpaan..bincang tentang ramai yang gagal..mau pening kepala aku..Dari awal meeting sampai habis asyik dgr perkataan FAIL...FAIL..FAIL..REPEAT..hampir jadi schizophenia aku..

sedey~

Itu la perbezaan dulu dan skrg..hidup nie makin lama makin susah..Harap2 la semua nye akan berjalan lancar..For my junior..kalau ada yang terbaca my blog..bersedia lah dari segi mental dan physical..Honestly I tell, clinical year sometime more depend on your luck than ur effort..But practice make ur perfect..Dont give up!!

p/s
1-masih berdebar2 menanti result yg akan keluar minggu nie..
2- Rindu suatu ketika dulu~

2 comments:

  1. betul..betul..betull...x fail tu dh dikira s2 rahmat..biar x dpt distinction pown..kalu dpt pown lagi bagus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye taw xpe..kalu dapat distinction mgkin boleh buat kenduri kesyukuran..

      Delete