Friday, 7 October 2011

kau mmg TAK ikhlas!!!

hahaha tajuk entri mcm nk bergaduh dgn org je..Tujuan entri nie bkn la nk mgutuk org tpi just nk share pendapat..spe lah sya untuk mempertikai pasal keikhlasan org...ikhlaskn xleh bgtaw..tpi dri gerak geri org kite bleh menilai samede dia ikhlas atau x..?
ala2 comelnyer nurse nie..hehehe









apa yg saya nk citer nie de kena mgena dgn gambar di atas..sumer org tahu, menjadi nurse adlh satu pekrjaan yg mulia..dapat membantu org yg memerlukan pertolongan...hemm tapi zaman skrg rmai yang berkerja sbb duit..sama gak perkerjaan yang lain spt doktor dan cikgu..ramai yang mementingkan duit daripada niat sebenar..

Saya terasa nk tulis hal nie di sebabkan saya baru saja terbaca 'status' fb kwn sya yang berkerja sbgai jururawat/nurse di salah sebuah hospital badan berkanun di selangor..statusnyer lebih kurang begini 'mengada2 betul makcik nie ,mntk tlg mcm2..lebih baik ko cpt berambus la dri hospital nie!!' owwhh OMG sgt la terkejut bla seorang nurse boleh ckp mcm tue pada pesakit...dah mmg keje nurse untuk membantu pesakit kan..? kenapa nk merungut..xfhm btl la..status beliau yg kedua plak ialah 'bencilah xpasal2 selsema, nie sumer gara2 menjaga pesakit yang ada jangkitan'...fuhhh menarik nafas panjang bila bca status nie. tbe2 terkuar dari mulut saya 'pesakit tue pn xmntak dia di jangkiti'..e2 sumer takdir dia..kte pn xtaw mse dpn kte lagi sme de kita akan diberi kesihatan yang baik atau tak..harap2 kesihatan yg baik de skrg akan kkl selamanya dgn izin allah..~amin~

Itulah dikatakan kerja xikhlas...sbb tue sya selalu bc status kwn saya nie, dia salalu merungut pasal kerja dia..dia hnya berkerja tuk duit..sdgkan dia dah tahu peranan seorang jururawat sejak dari dia study lg..sya memohon maaf pd yg berkenaan krana menceritakan sumer nie..nie hanya la untuk di jadikan pengajaran dan iktibar saja...

Hope satu hari nnt bila sya jd doktor saya akan menjadi doktor yang ikhlas membantu pesakitnya..its not only bout money..
tapi best gak kalu de duit banyak mcm nie..hehehehe
 Sekian dari syuhada rahman a.k.a jendela hati..

No comments:

Post a Comment