Tuesday, 7 February 2012

Suka nk sembang kembang n bajet 'hot'!!


Tajuk entri je dah melambang nk mengutuk n mengumpat org..biasalah awal2 bln nie hormone xbetul skit..dh lama dok simpan so nk citer gak..sebelum tu salam Malidur Rasul kpd muslim dan happy Thaipussam kpd yang menganut agama hindu..
Gambar diambil dari blog sembang kencang

Cuti 4 hari nie xdapat nak online sbb kpg ku yg tercinta tu xde 3G..mana la org kuning tue..kte i will follow u..x follow pn..nk online lembab tahap cipan..cipan pn xlembab mcm tue..xsabar nak balik shah alam, rse dunia kosong xleh online..xdapat taw dunia alam maya..sampai je umah..kelam kabut aku bukak tab nak online..sekali DAMN..!! terbaca plak status FB yg buat aku rase mcm nk muntah..Mula nk ngumpat org la tu..(Dah cuba elak dari wat entri mengumpat org tapi xboleh simpan dah)
nie la  org kuning

Mesti ramai yg pernah alami apa yg aku alami..org yg jenis sembang KEMBANG..senang kata xmau kalah dgn org lain..contohnya kalu aku ckp ade bmw 10 biji dia akan ckp dia ada 100 biji, kalu aku kata ada banglo 10 tingkat dia ada 150 tingkat..macam tue la org kata xnak kalah..padahal keta bmw mainan pn xde..( sekadar contoh je).

Dari sekolah rendah sampai la sekarang mesti aku jumpa org yg sembang kembang nie..Nak cakap salah xcakap salah tapi kadang2 sembang kembang dia tue macam memalukan diri dia sendiri.. ckp benda xlogik n xboleh terima akal..Contohnya kalau aku cakap result aku 3.70, dia mesti cakap aku dapat 4.95..Padahal result penuh 4.0 je..xke bodoh namanyer tue..org kate menipu xberagak..!!! kalu adik aku yg dua tahun tue dgr pn dia xpercaya..Pastu ape yg aku citer, dia pn ade citer yang sama n citer dia lg best dan lagi mantap pada citer sebenar aku..aduh tension btl...Contohnya kalu aku cakap, insyallah xlama lagi aku akan jadi doktor..dia pn akan jawab ahh orang kampung aku adik kepada kawan dia kawan kepada kawan dia pn akan jadi doktor gak..mesti dia ada gak la cerita yg sama..TENSION aku..mentang2 la aku xkenal..kalu dia tipu aku pn, bkn aku taw pn..HANG nie mmg kaki kelentong la..!!


stress!!

Xcukup sembang kembang, bajet HOT plak tue..kalau btl2 hot xpe gak..Nie arwah nenek aku lagi hot Kot..Lebih panaz dari biasa tue..kalau orang cantik puji dia cantik pn aku rase nak termuntah, nie kan plak yang xcantik LANGSUNG, pastu puji diri dia cantik..lagi la ku rase nak muntah kuasa 15..Contohya kalau Era fazira puji diri dia 'aku ni cantik sangat n wanita paling cantik di abad ini' rase nk termuntah tak??Walaupun kita tau yg Erra mmg cun melecun..cuba kalau aku yang wat ayat macam tue mesti la korg nak termuntah kuasa 100 btl x?? Aduh kadang2 aku dok pikir celah mana la dia nie cantik..Asyik puji diri sendiri je..Kalau nak post gambar kat FB tue, kira gambar paling cantik la dia rase..padahal bila org tgk..'biasa je' apa yg cantiknyer?? STRESS aku..bleh kena darah tinggi bila aku melayan dia nie..

Muka macam nie baru la cantik



Ok lah dah xmau2 tension2 lagi..kalu itu membuat dia bahagia..Biarlah dia dgn labi2 nya..

P/S : Ayat contoh2 dia atas adalah sekadar CONTOH..yg di tekan di sini adalah situasi dan keadaan yg berlaku..Kena ubah suai ayat la..kang ada yang bunuh diri sbb terasa..

MORAL OF THE STORY:
1- Last tulis entri ngumpat org nie..rase jahat btl aku (mmg jahat pn)
2- Blog aku nie untuk berkongsi cerita yg menarik dan pengalaman yang dapat jadi pengajaran..bkn mengumpat org..
3- Sedar2 la diri tue 'mmgla kecantikkan adalah milik setiap insan' tapi kalu hari2 ko kate ko cantik..adik aku yang 2 tahun boleh jd 20 tahun..mustahilkan!! So mmg mustahil lah ko cantik..kalau cukup sifat tue mmg aku percaya..
4- Aku pn selalu pilih gmbar yg aku rasa paling cantik bila nak post kt FB..hahaha tapi xde la nk cakap aku cantikkan..

Sekian Dari:

Syuhada Rahman a.k.a Jendela Hati~

2 comments:

  1. jalan2 sini..
    sembang kembang, mandi berkembang?
    ekekekee ^_^

    ReplyDelete
  2. dh jln2 n follow bad storyteller..follow me back k..

    ReplyDelete